Jeg fikk inn en kunde som oppgraderte til en 4K skjerm. Kunden bruker Windows 7 og Office 2010. Dette gjør at skalering fungerer relativt dårlig, så alt ble veldig smått på den nye skjermen.

Hvordan endre størrelse på navigasjonsruten

Outlook er bygget opp av forskjellige ruter; Verktøy, Folder, Mail og Lese-rute. Disse skaleres på forskjellige måter;

Verktøy-ruten skaleres av Windows, og gjøres ved å høyreklikke på skrivebordet og klikke på Tilpass > Vindusfarge > Avansert visning. Du vil da få opp Vindus farge og utseende.

Dette finner du også her: https://www.extendoffice.com/documents/outlook/2057-outlook-change-ribbon-font-size.html
Hvordan endre skriften eller skriftstørrelsen i meldingslisten

Du kan også endre størrelsen på selve teksten i meldingslisten. Dette gjør du på følgende måte:
Endre på Font og størrelse i leseruten

Outlook har av ukjente årsaker ikke mulighet til å stille inn fast størrelse på leseruten, men det er mulig å endre på størrelsen ved å bruke zoom funksjonen du finner nederst til høyre under leseruten. Her kan du enkelt zoome inn eller ut, anghengig av hva du ønsker.

 

Den eneste kjente måten å få til en permanent zoom i denne ruten på er å skrive et eget script som kjører hver gang du klikker på en mail. Dette er en såpass lang og komplisert prosess at det blir nok en egen artikkel, men om du ønsker å sjekke opp hvordan du gjør det, kan du lese om det her

 

Mulighet til endring av størrelse på skrift i en mail, men…

De aller fleste mail blir sendt med en formatering som baserer seg på HTML. Dette for å ha mulighet til å vise mailen på lik måte, både på skrivebordversjonen og webversjonen av Outlook. Problemet med dette er at det da er bestemte regler på hva som kan vises, inkludert mulighet for å sette bilder direkte inn i selve mailen (uten å måtte legge det til som vedlegg).

Dette gjelder ikke for det som heter “Ren tekst”. Dersom du tvinger lesing av mail til “Ren tekst” (Via “Fil > Alternativer > Klareringssenter > Innstillinger for klareringssenter > E-postsikkerhet > “Les all standard e-post i ren tekst”), har du mulighet til å endre på font typen og størrelsen via skriftinnstilling for Ren tekst.

Du vil da kunne se mail i ren tekst, men alle andre epost som har formatering i html vil da vise kildekoden til mailen, og ikke selve innholdet